. . .

Sunday, 8 May 2011

Cuti-cuti malaysia

Assalamualaikum semua...lame aku bercuti dari blogging..baru dapat BE 25 sen dari nuffnang da cuti panjang... boleh ke macam tu..boleh je kot...

Banyak yang berlaku sejak kebalakangan ni sebenarnye...hari ni baru rase nak update blog..he..he..tu pun letak gambar je..tak de idea nak merepek..

Tempat dalam gambar memang dah sinonim sangat...ni bukanlah kat London atau New York...Tasik Shah Alam je...tak cukup bajet nak pergi tempat lain..jadi jalan-jalan sini jelah.kebetulan pun singgah Tasik sebab nak pergi rumah baru adik iparku.

  perjalanan yang masih panjang...




 dua beradik...

peace no war..!!!

 gaya titanic yang agak kurang menjadi

 kalau ada injen bole terbalik bot ni...

 gaya persis seorang nakhoda...

Beberapa jam selepas melepak kat Tasik ni kami pun meneruskan perjalanan ke rumah adik ipar.Cuaca mendung dan hujan renyai-renyai...tp aku suka sebab redup je..



Kami sesat jugak sebab kawasan perumahan kat situ (tak ingat pulak alamat rumah beliau yang pastinya kat Shah Alam) agak besar... Ada beberapa lagi projek perumahan yang belum siap...harga pun berpatutan.klu ada sesiapa yang berminat boleh la inform kat aku.Skrang jugak aku tepon beliau untuk tanye ape ke namenye kawasan perumahan itew...???


Haa..sesampainye dirumah diorang kami disajikan dengan hidangan pelbagai lauk...ce kira..ce kira ada berapa lauk tu..sumenye sodap-sodap belaka....lupa pulak nak tanye resepi kat tukang masak.Paling sedap sambal sotong beliau...pergh..lapar balik tengok pic ni...




Dah kenyang anak-anak main beskal pulak kat luar.hu..hu..petang skit sebelum balik kami jalan-jalan disekitar kawasan perumahan tu...saja cuci mata...



hu..hu..ni la cuti-cuti Malaysia ku...

4 8 juta memberi pandangan dan pendapat:

mayra aish♥ said...

seronok nya..
ptt lah lama tak nampak akk update blog ;) hehehe

btw Happy Mothers Day kak ;)

hoyahadis said...

mayra aish♥ : thanks myra..
hu..hu..memang lame tak update blog..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

xpelah dear..tulis blog sbb suka..kalau sbb nak kejar duit nuffnang tu jd bosan pulak..sy punya pon sikit je..hehe..

x pernah lg gi jenjalan kat tpt dlm gambar u amik nih..

hoyahadis said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty : haah..betul..sebab kita jadi tensen nak kejar target..hu..hu..da berubah fikiran sekarang..blogging sebab best dapat kenalan baru,berkongsi info & cerita..

"ku menatap dalam kelam, tiada yang bisa ku lihat, selain hanya nama-Mu Ya Allah......Esok ataukah nanti, ampuni semua salahku, lindungi aku dari segala fitnah. Kau tempatku meminta, kau beriku bahagia, jadikan aku selamanya..hamba-Mu yang selalu bertakwa. Ampuniku Ya Allah, yang sering melupakan-Mu, saat Kau limpahkan kurnia-Mu, dalam sunyi aku bersujud......pada-MU"