. . .

Sunday, 25 December 2011

Tempahan seterusnye dari Cik Gadis lensa

Salam pagi semua..setelah menghilang beberapa hari.. hampir minggu.. akhirnye aku kembali menaip entry..  Disebabkan terlalu lame tak menaip otakku berkurangan idea untuk menaip sesuatu yg bernas..

Entah kali yang keberapa aku salah eja walaupun baru masuk perenggan kedua..mak tuan..!!!..dasyat ni..!!!

Kedahsyatan tu menjadi2 bila internet slow sangat...Nak upload gambar sekeping pun susah...dari malam tadi  aku berusaha mengupload itu gambar , baru pagi ni berjaye..!!!

Kata korang    : Ha..betulke..???
Kata Pn.hoya  : Tak caye..tanye berokben..suuuuuuume org dah tau..
Kata korang    : Ape susah puan hoya..!! tukar je streamyx..laju ooo..macam komet..!!
Kata Pn.hoya  : Yeke macam komet..! ade orang cakap macam siput..!
Kata korang    : (korang teruskn lah berdialog..aku stop sampai sini..heh..heh..)


Ape yang korang akan buat bila internet ( BEROKBEN) slow... 
  1. Korang rase macam nak buang dalam parit (lokasi parit dirahsiakan untuk mengelakkan dikutip..), 
  2. Tanam broadband sedalam tujuh kaki , 
  3. Masukkan kedalam lesung batu dan tumbuk hingga lumat ,
  4. Laju - laju pergi celcom center dan mengamuk..."aku da bayar bulan2 apesal internet aku slow sangat..!!!.." (selepas tu merengkok kat penjara , ha..ha..sape suroh buat pasal..keh..keh.. 

Okeylah berenti merepek , kembali pada niat asal... sebenarnye aku nak cerita yang aku dah siapkan projek mega ku...ya..seperti tajuk diatas (sila dongak ke tajuk..) projek ku dah siap.. tempahan ni sebenarnye tempahan yang kedua...mule-mule nak rahsiakn..nanti korang cakap la baru dua..he..he.. think positif puan hoya..!!

Tapi takpelah dah itu je rezeki aku kan..Selepas ni ada dua lagi tempahan dalam proses untuk disiapkan.. mudah- mudahan rezeki ku bertambah lg dimasa akan datang..insyaallah..aammin..


Tentang Cik Ziela 

Jom kita kenali Cik Gadis Lensa a.k.a Cik Ziela , beliau seorang yang obses dengan dslr . Dalam template tu cube korang kira berapa ketul dslr yang ade , tp bukan gambar bawah ni , tapi korang pergi ke blog beliau.kat sini. Banyak kan , kalau lah dslr tu betul dan laku dijual maka kayalah beliau..he..he..gurau je dik..!!

Jom terjah blog beliau untuk mengetahui seterusnye tentang beliau... jangan segan-segan follow sebab beliau sememangnya seorang yang peramah...(^_^)

Kat bawah ni contoh template blog Cik Ziela


 Banner Cik Gadis Lensa


Watermak Cik Gadis Lensa



Kepada sesiapa yang ingin menempah bolehla hubungi puan hoya di
facebook dot com 

atau email di
hoyahadis6372@gmail.com

Happy blogging...!!!.(^_^)

20 8 juta memberi pandangan dan pendapat:

zielah's blog here..!! said...

thax ..
suka entry nie..hehe..
tau2 je saya obses dslr..
nanty ade mood saya wt entry utk akk..
tgh kumpul idea nie nk promote akk...hehe..

hoyahadis said...

most welcome..
mestila akk tau..ha..ha..klu boleh sume ziela nk ltak dslr kan..ha..ha.. moge impian memiliki camera gajah tu kesampaian..akk doa ni..thanks tolong akk promote..he..he..jasamu kukenang..(^_^)

zielah's blog here..!! said...

thax doakan saya..
eh
tp saya blum promote lg..
esok kot..
sbb smlm sudara saya dtg umh..
harinie nk g mandi-manda kat air terjun ngn jiran dpan umh..
hehe..thax a lot akk..

hawiz said...

wahh..mmg terbaik la!..suke2

hoyahadis said...

zielah's blog here..!! : wah best tu mandi air terjunnn..
okey ziela.. takpe2..bile2 free pun boleh.. thanks ziela..(^_^)

hoyahadis said...

hawiz : thanks hawiz..(^_^)

✿Dear Yayah✿ said...

waaaaaa..dslr..ain teringin nak ada dslr..heheh..entah bila la..:P

zielah's blog here..!! said...

mmg best kak kene usha ngn mamat nta sapa2 nta..rmai plak tu..
malu seyhh..
smpai nk mandi pun kejp2 je..
x puas..
ok nnty saya da wt entry tu..
saya g tau ea..

zielah's blog here..!! said...

✿Dear Yayah✿ : same la kite..hehe..

zielah's blog here..!! said...

akak..da promote..
kalau ade penempah t'baru bg tau ye..saya nk tgok hasil kerje kamu..
komen blog ytk bg tau sbb saya da deactive fb..nk spm la kak..

hoyahadis said...

✿Dear Yayah✿ : teringin ye..belajar rajin2..hehe nti dapat kerja gaji riban2 boleh beli 2.. pastu satu lagi post kat akk ye..nti akk bg alamat rumah..(^_^)

hoyahadis said...

zielah's blog here..!! : la tak best la kejap je..klu akk hrtu crik port atas..sunyi sikit..bru boleh mandi puas2..haih ble gak nye nk jejak ke kesana lg..(~_~)

hoyahadis said...

zielah's !! : thanks ziela..akk da bce terharu bace..he..he..o.k nti akk bg tahu..ziela doakan akk murah rezeki..(^_^)
patutla akk bukak fb ziela tak boleh..bgus tindakan kamu ni..nti dapatkan resullt 10A..do the best for your exam..(^_^)

zielah's blog here..!! said...

thax..
ntala kak..
ade problem kot..
akk bole tolong x??

hoyahadis said...

problem kat mne..facebook ke..

zielah's blog here..!! said...

fb saya bole log in..
tp kt wall and profile kosong..
nk buka noti pun x leh..
tu kene hack ke kak??

hoyahadis said...

akk pun tk pasti..antara dua la..klu tk kerana virus mungkin hack..ade tak ziela dapat link ,gambar atau video yg agak ngeri dan xxx.. klu ade tu virus, klu ziela klik fb akan bermasaalah..
yg kena hack tu selalunye sebab password mudah sgt diceroboh @ ade org curik password ziela & buat dajal.. tu je la yg akk tahu.. tu pun ntah betul ntah idak..:)

tp yg peliknye segala komen, like & post ziela kt wall akk pun hilang sekali..

hoyahadis said...

ade plk..komen, like & post ziela kt wall akk..ntah akk jd bingung memikirkannye..hu..hu..(~_~) ape sebab nye ye..

CikPelangiSenja™ said...

comelnye :D berapa rm ?

hoyahadis said...

CikPelangiSenja : pm akk ke inbox page atau fb ye..:)

"ku menatap dalam kelam, tiada yang bisa ku lihat, selain hanya nama-Mu Ya Allah......Esok ataukah nanti, ampuni semua salahku, lindungi aku dari segala fitnah. Kau tempatku meminta, kau beriku bahagia, jadikan aku selamanya..hamba-Mu yang selalu bertakwa. Ampuniku Ya Allah, yang sering melupakan-Mu, saat Kau limpahkan kurnia-Mu, dalam sunyi aku bersujud......pada-MU"